Wednesday, 24 November 2010

I-City sayer..

Dah g I-CITY..? g la.. memang best.. terutamanyer g ngan family.. besttt...

Sunday, 21 November 2010

FamILy REunion.. at KFC

Ni la family sayer.. tak besar... & tak kecik..
semuanyer 4 adik beradik.. my abg sulung (along) jer yg tak de dalam gambar ni..
tapi sentiase di hati..

Riuh rendah gak kami malam tu..
sebelas orang semuanyer.. 3 meja kami combine.
Happy sangat..



dan yang penting..
gabungan ni merupakan kenangan yg terindahan buat kami
bagi penutup tahun 2010

Monday, 15 November 2010

melayu si jejaka

Cukup melayu kah kite..?

Kene tanyer pada diri sendiri, pandang sekeliling dan berfikirlah sedalamnyer..

Semalam.. my baby demam & batuk berkahak & selsema.. ubat dah makan.. but still tak sihat, ikhtiar seterusnyer.. ku bagi minum air yasin.. moga ALLAH memberkati dan memberikan kesihatan buat cahaya mataku..


Termenung pon tak guna, aku selongkar bilik jahitanku. Jumpe kain perca yang tak sampai semeter.. aku nekad & potong kain buat baju MELAYU untuk anak kecilku..
Jadi gak.. first time dalam idupku buat baju melayu..

Muat, sesuai dan selesa nampaknyer..
Syukur...

Thursday, 11 November 2010

Hitam Putih cintaku...

ni baju baru sayer.. my hubby yg hadiahkan kain tu..
i like..!
Ni la rupenyer kain yg belum siap.. ari rabu (03/11/10) yg lepas my hubby bg..
tapi disebabkan sayer deman ari tu, so, ari sabtu baru potong & jahit kain tu.. ari ahad dah pakai g umah orang kawin.. hee..
kat bawah ni ader pola baju tersebut.. iyea la, mana la tau kot2 korang nak mencuba menjahit baju tu gak.. senang jer..


Ni pola keseluruhan.. tapi kat bawah ni.. sayer pecahkan untuk korang tengok dengan jelas
Bahagian atas baju

Bahagian tengah baju

Bahagian bawah baju



Ni pulak pola lehir sayer...


Dan ini lah hasilnyer... hanya untuk perkongsian bersame..
Rekaan baju ni diinspirasikan oleh suami tercinta..
Kalau nak tanyer & tak paham.. leh la anta komen.. sayer akan reply secepat mungkin..
ADIOsss..