Wednesday, 27 October 2010

Perpisahan Yang Terasing

Hari ni, kami semua mengadakan majlis perpisahan buat kak jay.
Tu.. yang bergambar dengan sayer tu la kak jay.. ayu kan..?


Dah setahun, sembilan bulan dan empat ari kami berkenalan.. dipertemukan dalam sebuah bilik kecil yg memuatkan enam orang jer.. (bilik cekgu gelarannyer..)
Kak jay ni baik & berbudi pekerti orangnyer..
buat suami kak jay..
tuan bertuah mempunyai isteri mulia pekertinyer seperti sejuk raut wajahnyer..

Dan ini, merupakan hadiah kecil tanda menghargai perkenalan kita dan keakraban yang comel untuk diingati.
Kalau kalian yg diluar sudah mengenali beliau.. hargai persahabatannya.. maka buat yang baru berkenalan.. TAHNIAH, kerana anda akan bertemu bidadari dunia yang indah.. semoga berkekalan hingga ke akhirat kelak..
INSYAALLAH

Tuesday, 26 October 2010

Pusat Sains Negara

Rasenyer.. semua org tau pasal Pusat Sains negara kita yang sudah tentunya membanggakan Negara Malaysia di mata dunia kan.. Cuma.. you all dah g ke blm..?
Pada yg belum.. bawak2 la kaki tu melangkah kat sana..
Kami satu keluarge dah g saner.. emm.. buat kali yang kedue.. Best, banyak ilmu & pengetahuan yang kami dapat..


Anak2 kami yg paling gembira.. jumpe ROBOT... gi jalan2 kat planet satu dunia pon boleh.. :)


Kat situ, serba lengkap, nak makan, belajar, pementasan, taman kanak2, kerusi urut pon ader..




Bukan nak promosi, cume bangga dengan hasil kerajaan kiter.. TQ pemerintah negara..


Ni aktiviti family kita org.. you all plak..? tak rugi g sini... PRODUK NEGARA, KEBANGGAAN KITE...






Mencintai negara sendiri pon besar ertinyer tau.. jangan la asyik menyintai manusia yang pastinyer akan pergi jua.. sebab idup manusia ni bukannyer lamer sangat.. kiter ni meminjam jer dari yang maha ESA..


Tapi, negara kita.. akan kekal untuk anak2 dan cucu cicit kiter..
Renung2kan... dan selamat beramal... heeeeeeee.....
TAK TIPU....!!!

Thursday, 14 October 2010

holidayyy

CUTI.. CUTI... MEMANG SYOK BERCUTI NIE...
HAPPY SANGAT... TERUTAMANYA BERSAMA FAMILY..


KALI NIE.. SAYER AND ANAK2 JER G BERCUTI.. MY HUBBY.. TINGGAL KAT UMAH.. NI PON, SEBAB, KAMI BERCUTI MASE HARI KERJE...


ANAK SULUNG KAMI YANG PALING BEST.. SAMPAI JE HOTEL, TERUS TERJUN KOLAM.. SEKALI MASUK KOLAM, 2 JAM BERENDAM...





TAPI TAKPE LAH.. YANG PENTING ANAK2 GUMBIRA...







HOLIDAY NI PON UNTUK ANAK2... PESANANKU BUAT MEREKA.. LOVE U I ALWAYS DO.. LOVE ME IT'S UP TO U...

Thursday, 7 October 2010

AKU dan NIATku..

ape akan berlaku di masa depan..? ahhh....

Haruskan aku terus merasa puas dengan sekeliling ku..?

Dimana nak cari jawapan ni...!!! ??

Giler aper... jawapannyer sentiase ader pade aku..

Masa depanku.. terletak pada niatku...


kerana, aku adalah aku... jadi... jadi lah aku..
Nota* Aku memang dah giler.....

Wednesday, 6 October 2010

Bersalin

Terus terang aku cakapkan.. kelahiran anak kedua ku.. senang sangat.. kesakitan yang sedikit.. kesusuahan yang tipis...
Ditakdirkan tuhan, genap 34 minggu (1 Jun 2010).. aku terasa sakit selang 10 minit.. sakit biase jer.. tak sempat berpeluh.. tak sempat nak mengerang.. malah, aku ingatkan.. sakit perut biase.. (petanda nak ketandas..)
tige kali aku bunag air besar.. pas tu.. sakit 10 minit berterusan.. dari kul 2.30 petang.. memang ader darah kuar setompok.. tapi, untuk pengetahuan kalian, dari awal kehamilan, aku memang kerap bleading.. so, tak risau langsung waktu tu.. dalam kul 3.30.. aku maklumkan pada suami & sorang rakan sepejabatku.. tetibe terdetik untuk memaklumkan pada mereka..
kul 5.30 ptg.. my hubby datang dan menghantarku ke Hospital Serdang.. tapi.. yang peliknyer, sampai jer hospital, kesakitanku ilang.. takut kot...
Doktor macam biaselah.. korek mengorek...!! & laluanku dah terbuka 2 cm.. pada aku, tu perkara biase jer... aku ader lagi masa sebulah nak bersalin.. so.. ta da hal nyer lah.. "terdetik di hati ku"
Tapi dengan kuasa ALLAH, doktor dapat mengecam pergerakan yang luar biasa di dalam kandungan ku.. and wallahhhh... aku diharuskan bersalin malam tu jugak...!!!!
Tapi aku tak sakit dahhh..!!!! "jerit hati kecil ku".. but what to do, anak aku dah tak sabar nak jumpe ahli keluarganyer.. so.. aku pasrah......
Dan dengan lantangnyer.. aku mintak di BEDAH...!! seperti kelahiran pertamaku... Doktor bersetuju & aku sanggup ambil risiko.. (actually, aku tak berani nak bersalin NORMAL... biarlah orang kate aku bukan wanita sejati.. yang penting.. aku tau sape diriku..)
Dan aku amat bersyukur dengan mu ya ALLAH.. sedikit pon aku tak merase kesakitan semasa dibedah.. malahan segala perbuatan doktor ke atas tubuhku yang kerdil ini.. tak aku rasa.. aku tenang dan sentiasa berzikir pada yang ESA.. hanya itu aku buat..
Semuanya berjalan lancar.. dan betapa bersyukurnya hati ini semasa doktor meletakkan bayiku di atas dadaku buat detik pertama kelahirannya.. terasa halus kulit dan panas nafasnya.
aKU TAK MAMPU MEMELUKNYA KERANA SELURUH TUBUHKU DISAMBUNG WAYAR DAN SALURAN HABA PEMANAS..

Dan aku tahu,... aku takkan mampu melupakan detik bahagia itu.. hari ini, setelah empat bulan umurnya.. aku jelas mendengar dekah-dekah ketawanya bersama anak sulungku...

buat suamiku.. terima kasih kerana sentiasa bersamaku.... Love you YA ALLAH... pada pihak Hospital Serdang, SYABAS diatas kebaikan dan kepakaran kalian.. saluuutttt... tabik hormat....!

Monday, 4 October 2010

my work place

ha.. ni la meja kesayanganku.. ari2 dok kat cni... makan cni, minum cni, tido cni, bergayut pon kt cni, melayut pon kat cni.. everything lah... kat cni...
tapi yg bestnyer.. tempat ni strategik.. tak depan, tak belakang, best-best lah...
ari2 rindu nak datang kerje... mejaku.. syurgaku....
betuiiiii..... betoi.. betoi.. betoi...!!