Thursday, 7 January 2010

basikal tua sayer..

Dulu...
waktu sekolah rendah sampai menengah.. ni la basikal yang aku bawak.. emmmm... warna itam pekat.. ader la skit2 karat... abah koje asko.. mak plak koje kilang jait baju jer... so, tak leh beli basikal yg sesuai ngan ketinggian aku... tak cukup BUDGET katenyer..



tapi tak tau nape.. aku bangge ngan basikal tue aku nie..



mak kate.. basikal nie arwah tok yang nyer..
sebabkan basikal nie ader palang kat tongah.. (arwah TOKnyer la katakan).. aku terpakse bawak mengereng kat sebelah kanan.. sebelah kaki kat luar.. sebelah kaki kat tongah2 palang tu.. kome bayangkan la.. terangkat-angkat kain sekolah waktu tu..
kejab halal.. kejab haram.. kejab halal.. kejab haram.. meleleh beb tengok peha aku waktu tu... :)

tapi aku tetap syok giler bawak basikal tu.. laju tuuuuuuu..!!











kalau aku lambat bangun pon... still aku blh kejo kwn2 aku.. coz tayar basikal aku beso..

Penutup rantai basikal aku dah berkarat & kemek.. so dari jauh cekgu sekolah dah tau aku nak sampai gate sekolah.. tapi tu lah.. nape aku tak malu gak ek??? agaknyer aku takde perasaan waktu tu kot..!!


and sampai ari nie.. aku still gelak sorang2 if terkenangkan zaman bebudok aku dulu... kome mungkin tak paham.. tapi yg penting.. kenangan tu still kat dlm kepala otak aku yang dah bertambah sempit.. almaklumlah.. memori aku hampir penuh...