Sunday, 12 December 2010

Jom Heboh

jom g jalan2 !


JOM HEBOH di bukit jalil


red hot chilli paper.. pedasss...


possing ke jatuh danish..?
penatnyerrr...




love my self & shopping..



abis kering duit my hubby..

semua sponsed by my beloved husband..

p/s: tu baru suami mitali.. :)

Saturday, 4 December 2010

MAHA 2010

Gi taman rabbit.. best.. adik raiyan paling ske..

Abang Danish ngan perangai ske menerokanyer.
Abis semua jentera dicuba !

Naik keret kuda, kejab jer.. tak smpai 10 minit pon..
Sian papa Danish kene buli..
Danish plak, best2 jer duk atas ponny
Adik Raiyan penat & tertido... zzz..

Friday, 3 December 2010

Jalan2 lagi..

It's me again..

Layankan ajer...




muuahhh...

Not bad...

Together 4 ever..

Wednesday, 24 November 2010

I-City sayer..

Dah g I-CITY..? g la.. memang best.. terutamanyer g ngan family.. besttt...

Sunday, 21 November 2010

FamILy REunion.. at KFC

Ni la family sayer.. tak besar... & tak kecik..
semuanyer 4 adik beradik.. my abg sulung (along) jer yg tak de dalam gambar ni..
tapi sentiase di hati..

Riuh rendah gak kami malam tu..
sebelas orang semuanyer.. 3 meja kami combine.
Happy sangat..



dan yang penting..
gabungan ni merupakan kenangan yg terindahan buat kami
bagi penutup tahun 2010

Monday, 15 November 2010

melayu si jejaka

Cukup melayu kah kite..?

Kene tanyer pada diri sendiri, pandang sekeliling dan berfikirlah sedalamnyer..

Semalam.. my baby demam & batuk berkahak & selsema.. ubat dah makan.. but still tak sihat, ikhtiar seterusnyer.. ku bagi minum air yasin.. moga ALLAH memberkati dan memberikan kesihatan buat cahaya mataku..


Termenung pon tak guna, aku selongkar bilik jahitanku. Jumpe kain perca yang tak sampai semeter.. aku nekad & potong kain buat baju MELAYU untuk anak kecilku..
Jadi gak.. first time dalam idupku buat baju melayu..

Muat, sesuai dan selesa nampaknyer..
Syukur...

Thursday, 11 November 2010

Hitam Putih cintaku...

ni baju baru sayer.. my hubby yg hadiahkan kain tu..
i like..!
Ni la rupenyer kain yg belum siap.. ari rabu (03/11/10) yg lepas my hubby bg..
tapi disebabkan sayer deman ari tu, so, ari sabtu baru potong & jahit kain tu.. ari ahad dah pakai g umah orang kawin.. hee..
kat bawah ni ader pola baju tersebut.. iyea la, mana la tau kot2 korang nak mencuba menjahit baju tu gak.. senang jer..


Ni pola keseluruhan.. tapi kat bawah ni.. sayer pecahkan untuk korang tengok dengan jelas
Bahagian atas baju

Bahagian tengah baju

Bahagian bawah baju



Ni pulak pola lehir sayer...


Dan ini lah hasilnyer... hanya untuk perkongsian bersame..
Rekaan baju ni diinspirasikan oleh suami tercinta..
Kalau nak tanyer & tak paham.. leh la anta komen.. sayer akan reply secepat mungkin..
ADIOsss..

Wednesday, 27 October 2010

Perpisahan Yang Terasing

Hari ni, kami semua mengadakan majlis perpisahan buat kak jay.
Tu.. yang bergambar dengan sayer tu la kak jay.. ayu kan..?


Dah setahun, sembilan bulan dan empat ari kami berkenalan.. dipertemukan dalam sebuah bilik kecil yg memuatkan enam orang jer.. (bilik cekgu gelarannyer..)
Kak jay ni baik & berbudi pekerti orangnyer..
buat suami kak jay..
tuan bertuah mempunyai isteri mulia pekertinyer seperti sejuk raut wajahnyer..

Dan ini, merupakan hadiah kecil tanda menghargai perkenalan kita dan keakraban yang comel untuk diingati.
Kalau kalian yg diluar sudah mengenali beliau.. hargai persahabatannya.. maka buat yang baru berkenalan.. TAHNIAH, kerana anda akan bertemu bidadari dunia yang indah.. semoga berkekalan hingga ke akhirat kelak..
INSYAALLAH

Tuesday, 26 October 2010

Pusat Sains Negara

Rasenyer.. semua org tau pasal Pusat Sains negara kita yang sudah tentunya membanggakan Negara Malaysia di mata dunia kan.. Cuma.. you all dah g ke blm..?
Pada yg belum.. bawak2 la kaki tu melangkah kat sana..
Kami satu keluarge dah g saner.. emm.. buat kali yang kedue.. Best, banyak ilmu & pengetahuan yang kami dapat..


Anak2 kami yg paling gembira.. jumpe ROBOT... gi jalan2 kat planet satu dunia pon boleh.. :)


Kat situ, serba lengkap, nak makan, belajar, pementasan, taman kanak2, kerusi urut pon ader..




Bukan nak promosi, cume bangga dengan hasil kerajaan kiter.. TQ pemerintah negara..


Ni aktiviti family kita org.. you all plak..? tak rugi g sini... PRODUK NEGARA, KEBANGGAAN KITE...






Mencintai negara sendiri pon besar ertinyer tau.. jangan la asyik menyintai manusia yang pastinyer akan pergi jua.. sebab idup manusia ni bukannyer lamer sangat.. kiter ni meminjam jer dari yang maha ESA..


Tapi, negara kita.. akan kekal untuk anak2 dan cucu cicit kiter..
Renung2kan... dan selamat beramal... heeeeeeee.....
TAK TIPU....!!!