Monday, 23 November 2009

DiTamanBandarDiRajaKlang..

Kite org nak g taman..

kami dh smpi..

jom bergambar..

berehat sebentar..

ahhh... bestnyer...

Jom BALIK..!!

Thursday, 19 November 2009

malam yang gelap

Beberapa ari lps.. aku berkursus di INFRA smpai malam..
kat atas,
gambar dari INFRA balik ke umah.. kat jln LDP.. tak berape gelap la..
Ha.. ni la TOL pertame aku.. RM1.60

Dan aku teruskan perjalanan..
jalan masih cerah dek lampu kete orang..

sampai la ke TOL yang ke-due..
Nasib baik gune Touch N Go..
kene RM 1.60 lagi

Tapi.. pas je TOL.. jalan makin sunyi.. sabau je la !

Dannnn... sampai ke TOL yg ke-tige...
TOL KESAS.. RM2.20

o.. oooo jalan semakin gelap....

dannn terus gelap gulita...
pokok pon tak nampak.. !!

Dan... semaaakkkiiiinnnnnn
gelaaapppppppp.....
Akhirnya aku sampai umah...
Ha.. itu la perjalananku sepanjang dok INFRA..
Pi and Balik... tu pasal la aku tak ske balik malam2 nie..
korang tak paham !! pas korang tgk blog aku nie..
hangpa NGERTI ya Dong!!

Tuesday, 17 November 2009

Novel: Cinta NATASYA Adila. Thn.1998


diri dicintai.. tanpa dipinta,
diri dicintai.. tanpa dipaksa,
namun... siapakah yang berjaya,
mendapatkan cinta natasya adila ??



When You Are Lonly..
I'll Probably Be Thinking Of You..
When You Read These Words..
I Hope You Stop To Think Just For A Moment..
How Much You Mean To Me..
After You Have Finished Reading..
And Carry On With Your Usually Routine..
Smile And Smile For me..
And Remember That..
I'll Still Be Thinking Of You..

BAB 1

Kereta BMW 7 Series ADZ 2000 berwarna biru meluncur laju di permukaan jalan yang basah di lapisi hujan rintik.. Meter sudah melepasi 140/km sejam.. Si pemilik termenung.. terawangan-awang entah dimana destinasinya..
Setibanya di lot parking, si pemilik kereta mencari tempat untuk meletakkan kenderaannya dan melangkah penuh kemas kehadapan..
"emmm.. Hotel Cherating.. tempat yang indah.. " bisik nalurinya..
Antara sedar atau tidak, dirinya sudahpun menempah sebuah bilik betul-betul berhadapan dengan pantainya yang indah.
Tak sabar rasanya untuk mendekati pantai dan melayari mimpi-mimpi yang suatu ketika dulu bisa membakar sanubarinya. Keadaan persekitaran hotel ini tiada yang berubah... sama sewaktu pertama kali menjejakkan kaki di sini. Cuma, pekerja-pekerja yang semakin ramai tidak dikenali...
"Ahh.. mungkin ramai yang sudah berhenti atau beralih arah.." telah mindanya. Masa mampu mengubah manusia.. Seperti pantai... sesekali air bah.. pantainya turut berubah.
"Boleh saya dapatkan pesanan tuan?" tergangu lamunannya sebentar akibat pertanyaan si pelayan hotel itu.. keadaan begitu tenang di suatu sudut restoran.
"Ya.. Fresh Orange please.." dengan sebuah senyuman..
Kembali ia melayani fikirannya ke pantai yang membawa seribu kenangan. Kenangan yang cukup indah hinggakan menggertakan jiwa kelakiannya. Angin sepoi-sepoi bahasa seperti tahu apa yang berada di benak fikirannya.. dan tanpa di duga..!
"Din ! Awak pun ade kat sini??!!"
"Boy!! tak sangka kita berjumpa lagi!"
"Ya..! Ditempat yang sama.. kerusi yang sama.. tarikh yang sama..... kenangan yang sama......." keluh Boy seperti ada sesuatu yang amat membebankan dirinya. Setiap tahun pada 14 Mei, mereka akan berjumpa.. tanpa dirancang... namun tertulis...
"Dan.. cinta yang sama... "sambung DIN mempersetujui apa yang telah diperkatakan oleh rakannya yang suatu masa dahulu adalah musuh ketat yang amat dibencinya..
Sambil mengeluh kecil... Boy bersuara.. "Ya.. CINTA NATASYA ADILA..."
Mereka kembali dibawakan kenangan-kenangan yang pernah menyentuh hati dan perasaan.. dan kini... cinta itu masih mekar... semekar lautan yang sentiasa menyanyikan lagu-lagu untuk penggunjungnya... dan kenangan itu terus menjadi kenangan....


Ikuti sambungannya di Episod akan datang.. ladyEFA

Sunday, 8 November 2009

Lampu Umah Sayer

If korang ikuti blog sayer.. mesti tau yg sayer dh pindah umah.. baru sebulan.. skang sayer nak tunjukkan lampu2 yg ader kt umah sayer just buat tatapan u all.. lampu2 nie semuanya bukan yang baru tau... sayer & suami dah perbaiki & menambahbaikan mengikut kos dan jenis lampu..

umur lampu di pon dah makan tahun.. terlalu antik.. besi yang digunakan plak berat.. besi original.. rupa asal seperti di bawah.. Owner umah sewa nak buang sebenarnya.. Katanya dah layak dok dalam TONG SAMPAH !


Lampu nie sebenarnya dah ROSAK!! wire putus.. mentol takde.. cat dah mengelupas & besinye ader yg dah karat... WAJIB buang dah!! Tapi kami suami isteri perbaiki sampai boleh guna balik..
My hubby buat wiring balik.. spray pengilat.. perkemaskan cat dah struktur body lampu
Sayer plak menambahkan accessory.. gantung manik, letak lilin & beli mentol baru..



Ha.. ni la hasilnyer... pandangan sudut tepi dan bawah.. puas ati sngt..
mentol level atas & lilin level bawah.. Kreatif tak?? emm..
Nie plak lampu tangga umah kami.. besarrrr.... nampak dlm gambar kecik.. tapi besar & BERAT dan lasak.. Asalnya.. lampu nie pon dah rosak.. mentol dan wiringnyer dah jahanam.. lampu dah berhabuk dan kotor.. Lampu nie ditinggalkan oleh Owner asal umah yang kami beli.. Katenyer lampu tu dah rosak dan tak boleh diperbaiki.. Tapi sayer lap kulit siput2 tu and my hubby buat wiringnyer.. Sian my hubby sorang2 gantung lampu tu.. beratnyer berkilo2..
Tapi akhirnya berjaya gak.. best la...

Ha.. yang nie.. kami beli... tapi jgn ingat stok baru tau.. Sebenarnya kami g jln2 jer suatu ptg.. singgah kedai2 lampu.. skali tertarik ngan lampu nie.. Lampu Display.. dah berhabuk..
Tapi disebabkan texture lampu & designnyer lawa.. kami tetap beli.. stok dah abis coz lampu nie design lamer.. Asalnyer nak letak kat tangga coz tali lampu nie panjang.. but my hubby dah "modified" cantek2 & jadi lampu meja makan.. Wiring tu semua my hubby yang buat.. sayer pon bantu gak.. Mengarah.. :)
Susah tau nak pasang setiap kaca pada lampu nie.. Perlukan kesabaran dan keimanannnn...




Dan yg ini fabourite sayer.. Sayangggg sngt kat lampu nie.. Lampu nie kami jumpe waktu g jalan2 kat Car Boot di Stadium Shah Alam.. Setiap ari ahad kami g saner.. WAJIB..!!
Lampu nie dijual olah seorang pakcik yang hanyer longgok kat jalan tar berbekalkan payong yang dah uzur.. pakcik tu jual semua barang2 second hand.. actually, lampu nie dah uzur..
colournyer warne kuning tapi dah kehitaman coz berdebu & kotor.. Struktur lampu nie pon herot berot... lampu & wiringnyer dah takde.. Memang takde orang beli pon..

Tapi tak tau nape.. sayer berkenan sngt kt lampu nie.. mcm ader AURA.. asalnyer, my hubby tak nak beli.. but sayer beli gak.. RM25.. murahkan..??

Balik umah, sayer basuh & betulkan struktur lampu nie.. My hubby cam biase.. betulkan wireingnyer.. and WALLAHHHhhhhh.. inilah hasilnyer.. CANTIK & MENGGAGUMKAN..!!

Dan.. my hubby mengakui pilihamn sayer tepat.. so, kami letakkan di hadapan pintu masuk.. di dalam ruangan istirehat.. memang sesuai.. :)
maner lampu yg korang rese cantek???


Okeylah.. itu jer... byeee....

Wednesday, 4 November 2009

TragediPagiKhamis

Pagi nie.. tak macam biase.. :( buat pertame kalinyer, spectra sayer PECAH DARE... Emmm. tu pon nasib baik my hubby yang nampak....

Pagi nie.. sayer geeerrraaaakkkk lambat skit.. coz masak lauk utk geng kat pej...

So, jam 6.50 subuh baru nak start engine... Dan seperti kewajipan.. my hubby akan anta sayer depan pintu...

Baru jalan skit... nampak my hubby terlonjak2 panggil dari belakang.. sayup2 dari kejauhan....

Apa lagi.. break emergency la... !!! nak tau nape?? TAYAR depan pancit... !!
setelah 8 bulan pakai.. akhirnya.. DARA spectra pecah di perkarangan umah orang..


Tengok.. !! dah berlubang.. besar plak tu.. emmm... :(

Ni la tayar yang pancit tu, terpakse dikuburkan dalam bonet kete..





Jadi.. my hubby la kene jadi POMEN.. depan umah orang plak tu.. Berpeluh2..
Padan muke .. :)

Nasib baik ader taya spare.. tgk tu.. baru lagi..

Dan di bawak ke Petrol Pam untuk di pam tayarnyer..
Sorry la.. sayer tak pernah pam tayar spare.. tak terpikir pon..
tapi bak kater org.. ape gune ader hubby kalau bkn utk bantu isterinyer.. :)

Dan disebabkan itu.. sayer tersekat dalam JEM !!..


Namun akhirnya.. sampai ke INFRA dengan comelnya...

tanpa sebarang peluh..
Love u hubby.. TQ..